11 Temmuz 2012 Çarşamba

Afyon Kesmesi ve Ev Yapımı Kıymalı Pide



Bu tarifi canım arkadaşım Nevin'den öğrendim.Kendisi Afyonludur ve çok güzel haşhaşlı hamur işleri yapar.
lafı fazla uzatmadan tarife geçeyim.
Hamuru için:
1kg un
1küçük paket yaş maya
Ilık su-tuz
Arası için:
150gr ezilmiş haşhaş
1 su bardağı zeytinyağı
Hamuru için ilk önce bir  3 bardak kadar ılık suda maya eritilir.Un yavaş yavaş ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.Kabarana kadar bekletilir.Kabaran hamurdan büyük bezeler elde edilerek,çok ince olmayan yufkalar açılır.Zeytinyağıyla inceltilen haşhaş açtığımız yufkaların üzerine kaşık yardımıyla sürülür.Bu yufkalar rulo haline getirilip bıçak yardımıyla 2 parmak genişliğinde parçalar hlinde kesilerek yağlanmış tepsiye kestiğimiz yerler yukarı gelecek şekilde tepsiye dizilir.Tepsiye dizilen kesmelerin üzerine zeytinyağlı haşhaş sürülür.180 derece sıcaklıktaki fırında üzerleri hafifçe pembeleşene kadar pişirilir.Çok fazla kızarmasına izin vermeyin kesmeleriniz sertleşir.AFİYET OLSUN:)













1 yorum: